Lakáshitel

Szakértőnk segít az Ön igényeinek legmegfelelőbb hitel kiválasztásában, szükség szerint CSOK ügyintézésben és az LTP kiválasztásában és megkötésében, hitelkérelem összeállításában,  végigkíséri a hitelfelvétel folyamatát,  így gyorsan és biztosan tud a legkedvezőbb kamatozású, és költségű hitelhez jutni.

A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdenie a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk Ön helyett a hitelhez jutásig, és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható!  Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapja meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemenne a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kap meg.

Amit biztosítunk: korrektség, megbízhatóság, ügyfélközpontúság, sok éves szakmai tapasztalat!

Ami fontos számunkra: Ügyfeleink elégedettsége.

Érdeklődését a 30/582-9496 telefonszámon várjuk!

Kérjen visszahívást:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet

 

Lakásával vagy ingatlanjaival kapcsolatos elképzeléseit mind finanszírozhatja gondosan megválasztott hitelből, legyen szó új lakás vásárlásáról, vagy a régi felújításáról. Mielőtt végleg úgy dönt, hogy hitelt vesz fel, érdemes még egyszer áttekinteni, milyen típusú hitel felel meg legjobban az Ön elképzeléseinek, lehetőségeinek. Segítünk a tájékozódásban.

Az ingatlancélú hitelek típusai:

 1. Lakásvásárlási hitelek
 2. Lakásépítési hitelek
 3. Lakásbővítési hitelek
 4. Felújítási korszerűsítési hitelek

1. Lakásvásárlási hitelek

Az ember életében talán az egyik legfontosabb esemény, amikor megveszi álmai lakását/házát. Viszont az sem kevésbé elhanyagolható, hogy mikor és milyen forrásból jut hozzá. A mai hitelpiac egyik jellemző és preferált terméke a lakásvásárlási hitel. A legtöbb bank széles termékspalettával felfegyverkezve várja az ügyfeleket ezen termék kapcsán. Talán ezért ez az egyik legnehezebb választás egy laikus számára. A vásárlási hiteleknél nagyon fontos az önerő aránya, a felvételhez szükséges idő nagysága, az állami támogatások kihasználhatósága stb. A felkészült tanácsadóink segítik Önt a legjobb hitel kiválasztásában + a vásárlás egyéb ügyintézési folyamatait is végig menedzseli.

2. Lakásépítési hitel

Ha az álmai otthonát építéssel szeretné megvalósítani – és ehhez nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű önerő, akkor – bankhitelből is finanszírozhatja az építést. Az önerő nagysága dönti azt el, hogy elég-e fedezetként az épülő ingatlan, vagy további fedezetre van szükség. Tudni kell azonban, hogy minden építkezés engedélyköteles, épp ezért a finanszírozó bank meg fogja vizsgálni az építtető hitelképességén túl az építendő ingatlan paramétereit is. Ezt a típusú hitelt soha nem folyósítják egy összegben, hanem a készültséggel arányosan, szakaszokban. Ezért is nagyon fontos, hogy megfelelő szakértői segítséggel intézze hitelét.

3. Bővítési hitelek

Sok esetben nem egy másik lakás, családi ház vásárlása a cél, hanem a már meglévő ingatlan bővítése. Mivel az ingatlan nagysága is változik, ez is építési engedély köteles. Így a bank itt is vizsgálni fogja a tervdokumentáció helyességét, valamint az építtető hitelképességét. Fedezetként a bővítendő családi ház is megfelel, de egyes esetekben ettől eltérő igényt is ki lehet szolgálni. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a bővítésre is igényelhető támogatás, mellyel a törlesztés nagyságrenddel csökkenthető.  Munkatársai ezen a területen is felkészülten várják ügyfeleiket.

 

4. Felújítási- korszerűsítési hitel

Ebben az esetben fontos az is, hogy jelenleg – vagyis a munkálatok megkezdése előtt – milyen az ingatlan állapota, mennyi az értéke, és hogyan változik ez a felújítás befejeztével. A hitel összegének megállapításánál minden egyes részlet nagy jelentőséggel bír. Annak érdekében, hogy a tervezett felújítás teljes egészében elkészülhessen, a kezdéskor kell nagyon körültekintően eljárni. Szakértői segítség nélkül könnyen előfordulhat, hogy már a munkálatok megkezdése után derül ki a konkrét hitelösszeg, ami nem fedezi a teljes felújítást. A támogatások egy része korszerűsítésre is igényelhető. Sajnos – néhány esetben – az emberek nincsenek tisztában a lehetőségeikkel, ezért nem is tudják kihasználni azokat. Tanácsadóink ismerve a piaci helyzetet, szakszerű segítséget nyújtanak Önnek a választásban.

Szabadfelhasználású hitel

Ahogyan a nevében is benne van: szabadon felhasználható. Önnek semmilyen elszámolási kötelezettsége nincs! Szemben pl. egy felújítási hitellel, ahol ellenőrzi a bank a munkálatok elvégzését, sőt néhány esetben még számlákat is be kell mutatni a felhasznált anyagokról, munkadíjról.

A hitel felvételéhez szükség van egy ingatlanra, ami a hitel fedezetéül szolgál. Az ingatlan értéke és a jövedelem nagysága határozza meg a kölcsön összegét. Az ilyen típusú hitelek kamata általában kissé magasabb, mint a lakáscélú hiteleké, mégis sokan választják ezt, mert nem kell „bíbelődni” a folyósítás után semmivel. Munkatársaink viszont minden feladatot elvégeznek Ön helyett, így azt a hitelt veheti fel, ami valóban a legkedvezőbb Önnek!

Adósságrendező hitel

2008 októberéig alig volt olyan hiteligénylő, akit elutasítottak a bankok. Nem kellett bankba menni hitelért, észrevétlenül vált/válhatott adóssá bárki. Vásárolt egy TV-t – készpénzzel -, és a számla mellé kapott egy kártyát is, több százezer forintnyi kerettel. Sokan csak a szerződés aláírása után jöttek rá, hogy hitelt vettek fel. A kamat és más költségek tekintetében teljes volt a bizonytalanság, előre szinte senki nem tájékozódott. Ám minden hitelnek van egy kedvezőtlen jellemzője: vissza kell fizetni! Ha a szerződés szerinti törlesztő részletet nem tudja levonni a bank, akkor a késedelmi kamattal és egyéb büntetéssel már-már elviselhetetlen nagyságúra duzzad a kötelezettség. A könnyű hitelhez jutás ára lehet nagyon borsos is!

Persze egyenként nézve ezek általában kis összegű hitelek. Viszont ha egy családban nagy számban fordulnak elő, akkor törlesztésük jelentős összegre rúghat.

Adósság rendező programunk ezen segít: hitelek egy alacsony kamatú hitelbe olvasztását teszi lehetővé. Sok esetben tudjuk a törlesztési kötelezettséget akár 30-40%-kal is csökkenteni. Ezzel elkerülhetővé válik, hogy a bank felmondja a hitelt, és elindítsa a behajtás folyamatát.

Fontos azonban tudni, hogy az adósságrendező hitel nem tartalmaz szabadon felhasználható összeget! Az új hitel összege nem lehet több, mint a kiváltásra kerülő tartozás nagysága. Ezt a típusú hitelt tehát csak abban az esetben érdemes igényelni, ha a cél egy kedvezőtlen kamatozású, sok esetben rosszul fizetett, vagy felmondott hitel kiváltása!

Az adósságrendező hitel egy lehetőség a fennálló tartozások rendezésére. Ám nem csak ez az egy lehetőség létezik. Sokkal kedvezőbb kamattal lehet hitelkiváltást, illetve szabadon felhasználható hitelt igényelni!

Hitelkiváltás

Életünkben bármikor bekövetkezhet az, hogy hitelhez kell folyamodnunk.

 • A nagyobb összegű hiteleket többnyire hosszú, akár 20-25 éves futamidőre veszik fel az emberek. A hitel folyósítása után már kevesen szánnak időt arra, hogy rendszeresen átnézzék a piac kínálta lehetőségeket, és egyeztessék a saját szerződéseikkel. Pedig semmi garancia nincs arra, hogy – pl. 4-5 év elteltével – még mindig a legkedvezőbb kondíciókkal törleszti a hitelét!
 • Előfordul, hogy csak kisebb összegre van szükség, így általában a saját bankjához sétál be mindenki, ahol órák, vagy napok alatt hozzájuthat a kért hitelhez. Aztán egy másik hitelhez szintén ugyanilyen egyszerűen, és gyorsan hozzá tud jutni. És a következőhöz is… Ezekben az esetekben a kényelem, és az egyszerűség a döntő. Ám lehet, hogy a sok kis törlesztés összesen már túl nagy terhet jelent a háztartásnak?

Egy hitel felvételekor fontos szempont lehet az egyszerűség, a gyorsaság vagy a kényelem, de hosszú távon biztosan nem ezek a legfontosabbak! A törlesztő részlet nagysága minden más szempontot maga mögé utasít!

Ez minden esetben egyedi döntést igényel. A számok azonban tények! Ha Ön is változtatni szeretne, keressen meg bennünket!

 

A személyes tanácsadáshoz telefonon vagy honlapunkon kérhet időpontot.
Ügyintézési szolgáltatásunk a hitelkérelem összes gyakorlati teendőjét magában foglalja:

 • Hitelképesség felmérése
 • Egyedi igények optimalizálása
 • A legelőnyösebb finanszírozási konstrukciók kidolgozása
 • Teljes dokumentáció összeállítása, CSOK ügyintézés
 • Ingatlanértékelés, hitelképesség-felmérés
 • Banki ügymenet figyelemmel kísérése a folyósításig
 • Tanácsadói közreműködés a visszafizetésben a teljes futamidő alatt

 

CSOK

A CSOK-ot igényelheti:

Akinek vele élő gyermekei vannak (40 év feletti szülők is!):
– házastársak
– élettársak
– örökbefogadó szülők
– elvált/megözvegyült szülő
– egyedülálló szülő

Előre vállalt gyermekek esetén:
– „fiatal házaspárok” (egyik fél 40 év alatti)

A támogatás igénylésénél egyéb személyi feltételek:
– erkölcsi bizonyítvány
– köztartozás-mentességet igazoló bizonyítvány
– korábban jogosulatlanul nem vett(ek) fel családtámogatást
– 180 nap folyamatos TB-jogviszony (maximum 30 nap megszakítással)

Három gyermek és új ingatlan esetén plusz feltétel:
• két év TB-jogviszony és a benyújtás napját megelőző min. 180 nap folyamatos foglalkoztatottság (max. 30 nap megszakítás lehetséges) bel- vagy külföldön, az igénylő vagy pár esetén az egyik fél részéről;
• törölték, hogy a KHR-rendszerben (régi BAR-lista) nem szerepelhet sem az igénylő, sem házastársa 1 évre visszamenőleg! (csak a +10 millió Ft-os, kedvezményes hitelnél lehet az igénylővel szemben támasztott feltétel, melyet a hitelt nyújtó bank vizsgál!)

A TB-jogviszonyhoz megfelelő státuszról az 1997.évi LXXX. törvény (Tbj.) 5. §-a az irányadó.
A jogosultság elbírálása minden esetben a bank hatásköre, az alább leírtak a minisztérium ajánlását illetve jogértelmezését tartalmazzák, amely nem helyettesíti a banki bírálatot!

Jogosult a CSOK-igénylésre:

– közfoglalkoztatott (közmunkás): csak használt lakás vásárlásához vagy bővítéséhez!
– GYES, amennyiben munkaviszonyból megy GYES-re az igénylő, és ez idő alatt is állományban van
– GYED, GYET: amennyiben munkaviszonyból megy fizetés nélküli szabadságra az illető, és ez idő alatt is munkaviszonya fennáll
– ápolási díjban részesülő személy
– részmunkaidőben foglalkoztatott
– minimálbérre bejelentett
– próbaidőn levő (amennyiben a 180 napos vagy kétéves jogviszony teljesül)
– egyéni vállalkozó (katás, kiadózó)
– alkalmi munkavállaló: ha a tárgyhavi járulékalapot képező jövedelme eléri a minimálbér harminc százalékát, illetőleg naptári napokra annak harmincad részét
– munkanélküli: ha álláskeresési támogatásban részesülő személy

NEM ad jogosultságot az alábbi státusz:
– GYED Extra
– diákmunka: nappali tagozatos, 25 éves kor alatti, hallgatói jogviszony esetén
– egyszerűsített foglalkoztatás

2. Mikor?

Előre vállalt gyermekek esetén:
– saját vagy örökbefogadás által előre vállalt gyermekek, csak „fiatal házaspárok” esetén (az egyik fél 40 év alatti):
• új ingatlan és 3 gyermek esetén max. 10 millió Ft-os támogatás (3 gyermekhez 10 év a vállalási idő), plusz lehetséges 10 millió Ft államilag kamattámogatott hitel;
• használt ingatlan esetén maximum két (további) gyermek vállalható előre (egy gyermek esetén 4, kettőnél 8 év a vállalási idő).

Meglévő, az igénylővel közös háztartásban élő gyermekek esetén, 40 éves kor felett is(!):
– egy-, két-, három-, négy- vagy többgyermekes párok, egyedülállók a gyermekek száma szerint, korhatár és párkapcsolati kitétel nélkül.

Meglévő gyermeknek minősül:
• 24. hetet betöltött magzat(ok)
• megszületett gyermek 20. életévéig, felsőoktatási nappali tagozatos gyermek esetében 25. életévéig
• megváltozott munkaképességű gyermek esetén, ha az állapot már legalább egy éve tart, vagy egy év alatt várhatóan nem szűnik meg.
– már felvett szocpol vagy családtámogatási kedvezmény után is igénybe lehet venni a CSOK-ot abban az esetben, ha az óta született, és támogatást nem kapott gyermekre kívánják felvenni,
– vagy ha azóta született harmadik gyermekhez új ingatlan vásárlásához/építéséhez vennék fel, ez esetben a 10 millió forintos támogatásból ki kell vonni a már megkapott támogatás összegét.

3. Mire?

A CSOK igénybevételének lehetőségei:

– minimum komfortos (vagy a bővítést követően komfortossá váló) meglévő lakás/ház bővítése

(Bővítés esetén a számlákkal igazolt bekerülési költség 50%-át nem haladhatja meg a támogatás összege.)

– minimum komfortos használt lakás/ház vásárlása

– 2008. július 1-jén, vagy azt követően kiadott használatbavételi engedéllyel, vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező új, összkomfortos lakás/ház vásárlása

– 2008. július 1-jén, vagy azt követően kiadott építési engedéllyel rendelkező új, összkomfortos lakás/ház építése

Meglévő ingatlan felújítása a CSOK igénybe vételével NEM lehetséges, csak bővítése, mely legalább egy szobával való bővítés vagy tetőtér-beépítés lehet!

Már igényelt támogatás esetén az új szabályokhoz képest a különbözet is igényelhető, nemcsak a 10 milliós, hanem minden támogatási kategória esetén!

4. Mennyit?

A CSOK összegét a módosításnak köszönhetően csak a gyermekek száma és az ingatlan állapota határozza meg:

tamogatastabla_uj

Új lakás vásárlásánál vagy építésénél eltörölték a maximális értékhatárt (30 millió Ft).

• Használt lakás vásárlásakor az igénylőnek vagy családtagjainak maximum 50%-os tulajdonjoga lehet más lakóingatlanban.

• A használt lakás vételár maximalizálása módosult: egységesen 35 millió Ft országosan, területtől függetlenül.

Új lakás építése esetén a legfeljebb 150 négyzetméter hasznos alapterületű lakás vagy a legfeljebb 300 négyzetméter hasznos alapterületű ház építője vagy építtetője az építési bekerülési költségek és az építkezés helyéül szolgáló építési telek vételára után adó-visszatérítési támogatást igényelhet. Az áfa-visszaigénylés 2015. január 1-jén vagy azt követően kiállított számla alapján legkésőbb 2019. december 31-ig igényelhető!