Személyi kölcsön

Szinte bármilyen célod megvalósíthatod

A személyi kölcsönök a felhasználás célja szerint is megkülönböztethetők. Az igényelt összeget számos célra felhasználhatod.

Lakásfelújítás, korszerűsítés: otthonod modernizálását, korszerűsítését is megfinanszírozhatod a hitel összegéből. Ezzel élhetőbbé teheted otthonod és akár a rezsit is csökkentheted.

Autó, gépjármű vásárlás: tönkrement az autód, vagy csak lecserélnéd meglévő gépjárműved? Autóvásárlás céljára is felhasználhatod a kapott összeget.

Hitelkiváltás: meglévő kölcsönöd biztonságosabbra, olcsóbbra is cserélheted. Egy hitelkiváltásnál a meglévő hiteled fizetési kötelezettségét nem veszik figyelembe, amikor az igényelhető összeg nagyságát határozzák meg a bankok. Nem elvárás az, hogy az új kölcsönt attól a banktól vedd fel, amelynél a meglévő hiteled is van. (De természetesen ez a lehetőség sincs kizárva, a hiteled lecserélésével nem kell feltétlenül bankot váltanod.)

Lakásvásárlás: akár az ingatlanvásárlást is megfinanszírozhatod személyi kölcsönből. Azt mindenképpen ki kell hangsúlyozni, hogy a lakáshitel mellé minimálisan elvárt önerőt nem teremtheted elő személyi hitelből.

Szabad felhasználás: a szabad cél választásával nem határozod meg a bank felé, hogy a kapott pénzt mire szeretnéd elkölteni. Az összegről szabadon rendelkezhetsz, a fenti célok bármelyikére elköltheted, de ettől eltérő céljaidat is megvalósíthatod.

Joggal merülhet fel a kérdés: miért érné meg neked a szabad célon kívül mást választanod? Hiszen ezt jelölve bármit kifizethetsz a kölcsönből. Ez igaz is, ugyanakkor egyes pénzintézetek meghatározott cél választásakor kedvezőbb kondíciókkal kínálnak hitelt. Mások pedig a feltételeken egyszerűsítenek bizonyos konstrukciók esetében. Éppen ezért lényeges lehet átgondolni, hogy mire költenéd el a kölcsönt és ezt a pénzintézet számára is érdemes pontosan megadni.

Nem szükséges ingatlan hozzá

A személyi hitel egy fedezet nélküli kölcsön, ez azt is jelenti, hogy a konstrukcióhoz nem szükséges biztosítékként házat, lakást felajánlani. Éppen ezért ideális megoldás lehet számodra, ha nem rendelkezel ingatlannal.

A hitel maximális összege 12 millió forint

Személyi kölcsönt már 500 ezer forinttól igényelhetsz. A konstrukció maximális összege akár 12 millió forint is lehet, vagyis akár egy nagyobb összegű kiadást is fedezhetsz a kapott pénzből.

Ugyanakkor egy 12 millió forintot meghaladó kiadásra már nem biztos, hogy ez a hiteltípus lesz az ideális megoldás. Például érdemes a lakáshitelek között szétnézned, ha ingatlanvásárláshoz egy nagyobb összegre lenne szükséged.

A kölcsön futamideje legfeljebb 10 év lehet

Az alacsonyabb maximális összegnek is köszönhetően a futamidő nem haladhatja meg a 10 évet. Ráadásul ilyen hosszú futamidőre nem találhatunk az összes banknál ajánlatot.

Természetesen ennél jóval rövidebb idő alatt is visszafizethető a tartozás, akár egy éves futamidőt is választhatsz. A rövid futamidő esetén ugyan a törlesztőrészlet emelkedne, de összességében kevesebbet fizetnél a bank részére. Vagyis csökkenne a teljes visszafizetendő összeg, hiszen kevesebb ideig használnád a bank pénzét.

Jelentős a különbség az egyes banki ajánlatok kamata, THM értéke között

Találni személyi hitelt már 13 százalék körüli teljes hiteldíj mutató (THM) mellett is, de olyan konstrukció is akad, ahol az éves költségek meghaladhatják a 28 százalékot.

Természetesen a legolcsóbb ajánlatok elnyeréséhez számos feltételt kell teljesítened. Ezek az elvárások vonatkozhatnak:

  • jövedelmed nagyságára
  • vállalt havi jóváírásra
  • hitelösszeg nagyságára
  • kapcsolódó szolgáltatásokra: hitelfedezeti életbiztosítás, bankszámla vezetés…

Éppen ezért alaposan érdemes szétnézni a piacon a kölcsönigénylés előtt. Meg kell találnod azt a legolcsóbb konstrukciót, amelyhez kapcsolódóan az akciós feltételeket is teljesíteni tudod.

A hitel kamata fix, a futamidő végéig változatlan

A legtöbb személyi hitel jelenleg fix kamattal igényelhető, vagyis nem kell tartanod a kamatváltozás kockázatától, hogy a kölcsön törlesztőrészlete a futamidő alatt megemelkedik.

Minimális induló költség mellett elérhető a hitel

A személyi hitel igénylésekor megfizetendő díj relatív alacsony. Maximum 1 százalékos folyósítási díjat terhelnek be a bankok a kölcsön kifizetésekor, de számos pénzintézet még ettől a tételtől is eltekint. (Egy lakáshitellel összehasonlítva az eltérés jelentős: egy jelzáloghitel igénylésekor akár több százezer forintot is kell fizetned.)

A Bankmonitor hitelszakértői Ismerik a bankok közötti különbségeket

Érdemes a kalkulációt követően a hiteligénylést is a Bankmonitoron keresztül elindítanod. Szakértő kollégáink ismerik az összes bank egyedi eljárását, az apró részleteket is. Segítenek kiválasztani azt a pénzintézetet, amelyik a legnagyobb eséllyel adja meg neked a kért hitelösszeget.

Segítünk a dokumentumok összegyűjtésében, az igénylés benyújtásában

Nem csak az egyedi bírálati elvekkel, hanem az igényléshez szükséges dokumentumokkal is tisztában vannak a Bankmonitor szakértői. Segítenek a szükséges papírok összegyűjtésében és magában az igénylésben is. Ezzel annak esélye is jelentős csökkeni fog, hogy valami lényeges papír lemarad: ezáltal a bírálati idő lerövidülhet, a pénz kifizetése is gyorsabban megtörténhet.

Kedvezőbb feltételekkel kaphatod meg a kölcsönt a Bankmonitoron keresztül

Akár anyagi előnye is lehet annak, hogy a Bankmonitort választod. Egyes esetekben ugyanis ügyfeleik számára speciális díjkedvezményeket biztosítanak a bankok abban az esetben, ha a Bankmonitoron keresztül igénylik a hitelt. (Ez lehet akár egy kamatkedvezmény, vagy épp az előtörlesztési díj mérséklése is.)

Szolgáltatásunk számodra teljesen ingyenes

Egyáltalán nem lényegtelen az sem, hogy szolgáltatásunk teljesen ingyenes számodra. A Bankmonitor bevétele a bankoktól származik, hiszen megkönnyítjük az ő munkájukat is: számos adminisztrációs terhet levéve a banki ügyintézők válláról.

 

Személyi kölcsönt szeretnék:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.